Maak jouw dak nog duurzamer: kies voor groen dak

groen dak
groen dak
Foto: eigen foto

Overweeg jij zonnepanelen? Met zonnepanelen op je eigen dak wek je zelf duurzame energie op. Maar om de zonnepanelen beter te laten werken en je dak nog duurzamer te maken combineer je zonnepanelen met een groen dak.

FLEVOLAND, 20-07-2022 – De combinatie van een zonnepaneel en een groendak heeft een gunstig effect op het rendement van de zonnepanelen. Zonnepanelen werken goed bij veel licht, maar werken minder bij veel warmte. Op warme, zonnige zomerdagen wekken zonnepanelen minder energie op dan op een koude zonnige dag. De planten die onder de zonnepanelen groeien koelen een zonnepaneel iets af, waardoor de zonnepanelen op warme dagen meer stroom opwekken dan zonnepanelen die niet gecombineerd zijn met een groen dak.

Welke daken zijn geschikt?

De meest geschikte daken voor een groen dak met zonnepanelen zijn platte daken die niet in de schaduw liggen. De dakbedekking mag niet te oud zijn en het isolatiemateriaal dat op je dak ligt mag niet zacht zijn, maar moet bestand zijn tegen samenpersing. Ook op een hellend dak kun je planten laten groeien al zal zo’n dak sneller uitdrogen. Als de helling groter is dan 35 graden is wel een
speciale verankering nodig. Voor alle daken geldt dat de dakconstructie sterk genoeg moet zijn om de zonnepanelen en het groen dak te dragen.

Onafhankelijk en gratis zonne-advies op maat

Neem contact op met het Energieloket Flevoland voor een onafhankelijk zonne-advies op maat. Als extraatje is er voor iedere Flevolander een gratis waaier om je te verkoelen op warme dagen (zolang de voorraad strekt).

Voor meer informatie: bel (0320-252004 of 0527-633931), mail ([email protected]), chat via www.energieloketflevoland.nl  of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.  

Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen