Zout strooien in Flevoland vanwege hitte

strooizout
strooizout
Foto: Jan Staadegaard

Door de hitte die morgen wordt verwacht, gaat de provincie Flevoland preventief zout strooien om schade aan het asfalt te voorkomen. Vanaf 9.00 uur vertrekken drie strooiwagens richting de provinciale rotondes.

FLEVOLAND, 18-07-2022 – De vrachtwagens die een rotonde naderen en remmen en optrekken, kunnen zorgen voor schade aan het asfalt dat door de hitte zachter wordt. Zout strooien moet het asfalt beschermen tegen hitteschade.

Seizoenswerk in de zomer
Het strooien van zout is een van de preventieve maatregelen die de provincie Flevoland uitvoert bij warme zomerdagen om het verkeer vlot en veilig door te laten stromen. Zo worden sommige bruggen in Flevoland bij extreme hitte extra in het oog gehouden. Bruggen met beweegbare stalen onderdelen bijvoorbeeld; door de warmte zetten onderdelen uit. Om problemen te voorkomen kan een brug extra gekoeld worden met water.

Een fietspad van betonnen platen dat omhoogkomt? Dat kan gebeuren als het ‘te warm’ wordt. Een eerste betonnen fietspad ‘spatting’ van dit jaar hebben we al achter de rug (Dronterweg). De provincie gaat dan zo snel mogelijk met zaag- slijpwerk de delen weer passend maken. Het kan gebeuren dat u ook zo’n fietspad tegenkomt. Kijk op Flevowegen.nl | Actuele informatie over wegen en vaarwegen in Flevoland hoe u een melding maakt.

Weg- en vaarwegengebruikers die goed voorbereid op pad willen, melden zich gratis aan voor onze sms-dienst Flevowegen.nl | SMS-Dienst. Kijk op Flevowegen.nl | Actuele informatie over wegen en vaarwegen in Flevoland voor alle actuele meldingen en informatie over de infrastructuur van de provincie Flevoland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen