Start werkzaamheden onderhoud N708 Bremerbergweg

Foto: Provincie Flevoland

Op dinsdag 28 juni start Provincie Flevoland met het onderhoud aan de N708 Bremerbergweg. Het traject van de werkzaamheden loopt vanaf de bebouwde kom van Biddinghuizen tot de rotonde Harderdijk-Spijkweg. Het asfalt is verouderd en versleten en moet worden vervangen. Daarnaast nemen we maatregelen om de veiligheid van de Bremerbergweg te vergroten.

BIDDINGHUIZEN, 24-06-2022 – Het project wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase start op 28 juni en duurt tot 29 juli. De tweede fase start op 29 augustus en duurt tot 7 oktober. Tijdens beide fases wordt de Bremerbergweg afgesloten voor het doorgaande verkeer tussen de komgrens Biddinghuizen en de rotonde N306 Harderdijk/Spijkweg. Aanwonenden en bestemmingsverkeer houden wel toegang tot de werkvakken maar moeten rekening houden met oponthoud en/of omrijden. Ook het OV zal zoveel mogelijk worden doorgelaten. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden zal het OV een alternatieve route rijden.

Werkzaamheden

We gaan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Het asfalt van de weg wordt vervangen. Tegelijkertijd wordt de weg verbreed. De rijstroken houden dezelfde breedte, maar tussen de rijstroken wordt een dubbele streep aangebracht met meer ruimte tussen de strepen. Ook leggen we naast de weg een ribbelstrook met glasbollen aan. De verbreding met de ribbelstrook en glasbollen verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders een tijdig signaal en extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen.
  • Op het kruispunt Bremerbergweg – Mosselweg – Alikruikweg wordt een plateau aangelegd om de veiligheid van dit kruispunt te vergroten.
  • De bushaltes bij de rotonde Harderdijk-Spijkweg en het kruispunt Mosselweg-Alikruikweg worden vervangen.
  • De bestaande bewegwijzering wordt (gedeeltelijk) vervangen.
  • De beplanting langs de Bremerbergweg wordt gecontroleerd en waar nodig vervangen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen