Sterk Techniek Onderwijs neemt leerlingen voorgezet onderwijs mee op excursie

Foto: Louise van den Broek

Leerlingen van Aeres VMBO Emmeloord, Vakcollege Noordoostpolder en Berechja College Urk hebben woensdag 1 juni kennisgemaakt met het technische bedrijfsleven in Noordoostpolder en Urk.

EMMELOORD, 18-06-2022 – De dag werd georganiseerd in samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs (STO), met als doel middelbare scholieren (meer) kennis te laten maken met techniek en enthousiasmeren voor de nieuwste technologie door een kijkje te geven binnen verschillende bedrijven.

De leerlingen bezochten in groepen, twee van de vier deelnemende bedrijven gevestigd in de Noordoostpolder of op Urk: Piet Brouwer Elektrotechniek, Dijksma Koudetechniek, Hartman Installatie en Jonkers Bouwmetaal.

Het programma begon met een rondleiding door het bedrijf. Daarna kwamen de leerlingen met scherpe interviewvragen; ‘Welke producten worden er gemaakt?’, ‘Welke opleiding heb ik nodig om het werk te kunnen doen?’ En ‘Hoe maken jullie het werken in de techniek aantrekkelijk voor vrouwen?’

Als afsluiter werd er een demonstratie gegeven of konden de leerlingen zelf aan de slag met de nieuwste technieken in het bedrijf.

Sterk Techniek Onderwijs

In de regio Noordoostpolder-Urk werken vmbo-scholen, mbo-instellingen en het regionaal bedrijfsleven samen aan sterk techniekonderwijs, zodat er voldoende goed gekwalificeerd technisch personeel beschikbaar komt voor de arbeidsmarkt. De samenwerking tussen scholen en bedrijven richt zich op het vormgeven van een krachtige leeromgeving in een modern innovatielab – een plek voor inspiratie, leren en vernieuwen –, buitenschools leren en stages. Er worden programma’s ontworpen waarin nieuwe technologieën een plek krijgen binnen de technologische doorlopende leerlijn van basisonderwijs, via vmbo naar mbo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen