Challenge: Erop uit? Neem 5 stuks afval mee

Foto: eigen foto

De medewerkers van Natuur en Milieu Flevoland doen het regelmatig: zij ruimen zwerfafval op zodat dit niet in de natuur terecht komt. Doe je ook Mee? We dagen je uit om deze week ook 5 stukken zwerfafval op te rapen. Daarmee help jij mee aan een schonere omgeving. Meld je voor de opruim-challenge aan via www.ikdoemeejijook.nl.

FLEVOLAND, 08-06-2022 – Zwerfvuil is slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken erin verstrikt. Help jij mee jouw omgeving zwerfafval vrij te houden? Als je er op uit gaat, neem dan een zak mee, ruim zwerfaval op en breng afval=grondstof terug in de keten. Zo verklein jij jouw Flevolandse voetafdruk.

Doe mee en ontvang een afval-bespaartip

Een van de tips om ook thuis afval te verminderen is het voorkomen van extra papier. Met een NEE-NEE sticker of een NEE – JA sticker op de brievenbus voorkom je onnodig drukwerk. Wil je deze per post ontvangen? Meld je aan voor deze challenge en geef aan dat je graag de brievenbus-sticker ontvangt!

Impact challenge vorige week   

Flevolanders gingen vorige week aan de slag met de voorjaarsopruiming en doneerden hun spullen aan een ander via de challenge: ‘’Grondstoffen expeditie, maak een ander blij en doneer jouw spul’’. Enthousiaste inwoners besparen hiermee grondstoffen en verkleinen daarmee hun Flevolandse voetafdruk. Ook Kringloopwinkel Het Goed in Emmeloord deed
mee aan deze challenge via hun deelname aan de ‘week zonder afval’.

Een jaar, 48 challenges, een circulair Flevoland    

In juni staan de challenges in het teken van ‘grondstoffen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen