Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets

Just friends and road ahead. Beautiful young smiling woman riding bicycle and looking at camera while her friends riding in the background
Foto: NMFF

Pak de fiets en laat de auto staan. Zo verbeter je de luchtkwaliteit en het milieu. Bovendien ga je je fitter voelen en geniet je meer van de natuur om je heen. De lente is nu op zijn mooist! Win, win dus! Doe mee met de challenge: “Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets!’’ Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

FLEVOLAND, 09-05-2022 – Gun je auto een dagje vrij. Door vaker de fiets te pakken, stoten we namelijk veel minder CO2 uit. Zo helpen we het klimaat een handje. Ga je deze week op pad naar supermarkt, school, sportveld of werk? Doe mee met deze fiets-challenge en ontvang als beloning een unieke MooiFlevoland-fietssleutelhanger!

Pakketjes bezorgen kan ook per fiets

Bedrijven kunnen ook meedoen met deze challenge. Kies als bedrijf voor een fietskoerier om pakketjes te bezorgen. Onder bedrijven die meedoen verloten we een toffe bidon van de fietskoeriers.

Impact challenge vorige week

455 Flevolanders kozen vorige week voor veilige en snelle fietspaden in Flevoland. Ze steunden Fietsersbond Flevoland die de belangen van fietsers behartigt lokaal. Zo dragen zij bij aan minder CO2-uitstoot en verkleinden daarmee hun Flevolandse voetafdruk.

Een jaar challenges voor een circulair Flevoland

In Mei staan de challenges in het teken van ‘kies schoon vervoer’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen