Kinderboekenschrijvers inspireren leerlingen Aeres VMBO Emmeloord

gastles Christien Boomsma op Aeres VMBO Emmeloord
Foto: Aeres VMBO Emmeloord

Van griezelverhalen tot realistische jeugdromans, de leerlingen van Aeres VMBO Emmeloord kregen afgelopen week speciaal bezoek. Vier kinderboekenschrijfsters Christien Boomsma, Anke Kranendonk, Caja Cazemier en Daniëlle Bakhuis kwamen op school een gastles verzorgen. Dit om leerlingen te inspireren te lezen en zelf te gaan schrijven.

EMMELOORD, 12-04-2022 – ‘Hoe schrijf ik een retegoed verhaal?’ Welke onderwerpen, thema’s en karakters kan je aan bod laten komen? Tijdens de gastlessen kwam dit in interactieve vorm aan bod en er was natuurlijk ruimte voor vragen. De schrijfsters waren uitgenodigd in het kader van de verhalenwedstrijd van het project ‘Er was eens…’. Een project om jongeren te enthousiasmeren en plezier te brengen in het omgaan met taal.

Het lezen van boeken heeft bij Aeres VMBO veel aandacht. In de lessen Nederlands is er ruimte om een boek te lezen. Weet een leerling niet goed wat voor soort boeken hij wil lezen dan vraagt de docent door; ‘Wat kijk je graag op Netflix?’ is bijvoorbeeld een vraag die inzicht geeft in wat de leerling echt leuk vindt. Op basis daarvan adviseert de docent dan een boek. Op school zijn er boeken beschikbaar. Door nu schrijvers op school uit te nodigen worden leerlingen weer geprikkeld zelf te gaan schrijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen