Cultuurfonds Flevoland investeert met 137.500 euro in 28 cultuurprojecten

Schokland
Foto: mhpublicaties.nl

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het eerste kwartaal van 2022 voor 137.500 euro bijgedragen aan 28 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.

FLEVOLAND / SCHOKLAND, 08-04-2022 – Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze eerste ronde van 2022 is te vinden op: www.cultuurfonds.nl/kwartaaltoekenningen-eerste-kwartaal-2022-flevoland

Concertreeks Festival Via Musica 2022:

Stichting Internationaal Zomerfestival Flevoland ontvangt €6000 euro. Via Musica is het klassiekemuziek festival in Flevoland, waarbij het publiek op 4, 5, 6 en 9 augustus 2022 reist door Flevoland. Ieder festival dag strijken ze ergens anders neer. Ook de programmering is een persoonlijke reis van een componist, een filosoof of een kunstenaar. Het thema wordt volledig uitgediept en de hele programmering hangt met elkaar samen. Het festival staat voor hoge kwaliteit van programmering en uitvoering in combinatie met verrassende, wisselende locaties, sterke randprogrammering en een gemoedelijke sfeer.

Educatieproject Conservering Archeologische vondsten in Flevoland:

Stichting SCARF ontvangt €6000 euro en wil op Urk een museum opstarten waar de archeologische vondsten rondom het eiland Urk vanaf ca 800-1950 geëxposeerd en welke bezocht kan worden door scholen en groepen. Hiertoe wordt het gebouw door de eigenaar beschikbaar gesteld voor minimaal 15 jaar en verbouwd en ingericht als museum. In de kelders bevinden zich dan de artefacten vanaf 800-1900. Op de begane grond is de timmerplaats anno 1920 inclusief expositie over het pand en haar geschiedenis welke teruggaat tot 1500 en destijds als Meijerij in gebruik is geweest. Er is een lesbrief voor LO en een lesbrief voor VO, scholen uit de hele omgeving kunnen gebruik maken van het aanbod aan rondleidingen, lessen en workshops.

Festival Zomer op Schokland 2022; culture meets nature:

Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder ontvangt €6000 euro. Van 3 juli-1 sept. 2022: “Zomer Op Schokland; culture meets nature met beeldende kunst, theater, muziek, en activiteiten op locatie in het unieke landschap van Schokland. Om leven met en strijd tegen het water, en haar natuur op een andere manier te beleven. Op verschillende locaties op Schokland, wat een uniek podium is, om culturele ontmoetingen te stimuleren. Ze zoeken verbinding met betrokkenen op en rond het eiland, ter bevordering van de samenwerking op recreatief en toeristisch gebied en het in stand houden van Schokland UNECO Werelderfgoed. In 2022 bestaat Museum Schokland 75 jaar waaraan ze extra aandacht gaan besteden. Met kinderkunstroute (land-art), workshops & concerten Black Pensil, tuinconcerten, kinderactiviteiten (o.a. Zuiderzeeverhalen, workshops beeldende kunst), locatie-voorstellingen en een tijdelijke expositie.

Educatieproject in Rap en Roer!:

Stichting InnerCircle ontvangt €6000 euro. “In Rap en Roer!” is een muziektheaterproductie met coachingsprogramma gericht op talentontwikkeling voor mensen die door het leven op achterstand gezet zijn. In Rap en Roer laat deelnemers op gestructureerde wijze ervaringsgericht leren. Deelnemers komen binnen om hun vaardigheden te vergroten en een podium te vinden dat ze op eigen kracht niet kunnen bereiken. Binnen “In Rap en Roer!” leren deelnemers van elkaar en van geschoolde professionals in coaching om zelfstandig hun eigen werk op een professioneel podium te realiseren met alle aspecten die daarin van belang zijn. Het uiteindelijke resultaat is een podiumproductie van eigen werk die per deelnemer ongeveer 15 minuten beslaat. Deze deelnemerproducties worden per groep deelnemers tot podiumshows.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen. www.cultuurfonds.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen