16 en 17 maart herstel Tollebekerbrug

Foto: Maps Google

Op 16 en 17 maart is de Tollebekerbrug gestremd voor de scheepvaart. De provincie gaat herstelwerkzaamheden uitvoeren waarmee een einde moet komen aan de storingen van de brug van de afgelopen weken. De werkzaamheden worden tegelijk uitgevoerd met de geplande stremming van de Urkervaart vanwege werkzaamheden aan de Michiel de Ruijterbrug  zodat dit geen extra hinder geeft voor de scheepvaart.

TOLLEBEEK, 16-03-2022 – De Tollebekerbrug over de Urkervaart gaf sinds  23 februari meerdere storingen dat tot vervelende hinder leidde voor het wegverkeer en de scheepvaart. Uit onderzoek bleek dat bij het openen van de brug, de brugklep steeds scheef liep, waardoor het veiligheidssysteem in werking trad en het openingsproces stopte. Er is toen besloten de brug alleen op speciale tijden te bedienen in de aanwezigheid van monteurs zodat een storing direct verholpen kon worden. Na het uitvoeren van enkele tijdelijke herstelmaatregelen wordt de brug sinds 10 maart weer normaal bediend. Op 16 en 17 maart worden de nieuwe onderdelen geplaatst die de brugklep beter op zijn plaats houden en daarmee het scheeflopen moeten voorkomen.

Communicatie

De weg- en vaarweggebruikers houden we sinds 23 februari op de hoogte via de twitterkanalen @flevowegen en @flevovaarwegen, via de site Vaarweginformatie van Rijkswaterstaat en via de speciale sms-dienst van de provincie. Meer informatie over deze sms-waarschuwingsdienst is te vinden op flevowegen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen