D66-Kamerleden bezoeken Noordoostpolder

Foto: PxHere

D66-Tweede Kamerleden Romke de Jong en Tjeerd de Groot bezoeken op vrijdag 11 maart Noordoostpolder. Zij gaan het gesprek aan met ondernemers en bewoners over hoe zij in hun gemeente nog fijner kunnen wonen en werken. Onder andere de zondagsopening van winkels en een coffeeshop komen aan bod.

EMMELOORD, 06-03-2022 – Ondernemers zullen tijdens een wandeling door het centrum van Emmeloord met de Tweede Kamerleden spreken over de behoefte aan meer koopzondagen. Daarnaast komt ook het algemene ondernemersklimaat in Noordoostpolder aan bod. Vanuit omliggende ‘coffeeshopgemeenten’ zullen enkele D66-politici,
coffeeshophouders en andere betrokkenen hun ervaringen delen over de coffeeshop(s) in hun gemeente en het beleid dat daar rond dit onderwerp wordt gehanteerd.

Meer koopzondagen

In Noordoostpolder wordt winkels nu maar een beperkt aantal zondagen per jaar toegestaan om hun deuren te openen. Ronduit betuttelend. D66 wil dat het voor meer mensen mogelijk wordt om op zondag boodschappen te doen of te winkelen. Kamerlid Romke de Jong: “D66 wil dat winkeliers de vrijheid hebben om zelf te bepalen of zij op zondag klanten willen ontvangen. En veel mensen willen gewoon op zondag winkelen. Dat geeft ondernemers meteen de kans om na de gedwongen coronasluiting extra omzet te behalen.”

Veilig wiet kunnen kopen

Er wordt softdrugs verkocht in Noordoostpolder – om de simpele reden dat er vraag naar is. In de gemeente Noordoostpolder worden nu geen coffeeshops toegestaan. Dit is wat D66 betreft een staaltje hogere struisvogelpolitiek. Het gebruik van wiet is geaccepteerd onder een aanzienlijk deel van de inwoners. Maar in Noordoostpolder blijven deze mensen aangewezen op het illegale circuit. D66 wil dat wiet gereguleerd wordt en dus veilig kan worden gekocht. Een coffeeshop in Emmeloord biedt de kans de tientallen illegale dealers en overlastmeldingen te bestrijden.

D66 Plattelandstour

Het bezoek van de Kamerleden vindt plaats in het kader van de plattelandstour van D66. Hoe voorkom je dat gekwalificeerde mensen uit de regio vertrekken, bijvoorbeeld omdat er niet genoeg woningen zijn? Hoe wordt je als regio beter bereikbaar? Hoe houden we voldoende goed werk in de regio? Samen met D66-afdelingen uit het hele land zijn Romke de Jong en Tjeerd de Groot op zoek gegaan uitdagingen en oplossingen in de regio. Zodat je, ongeacht waar je wieg staat, overal in Nederland fijn kunt leven, wonen en werken. Met hun onlangs gelanceerde visie “Nederland Regioland” opent D66 het gesprek.

D66-lijsttrekker in Noordoostpolder Wim van Wegen kijkt uit naar het bezoek van zijn partijgenoten: “De visie Nederland Regioland is mede tot stand gekomen door een brainstormsessie in de Lichtwachterswoning op ons mooie werelderfgoed Schokland. De onderwerpen die 11 maart aan bod komen passen goed bij de visie die ik voor Noordoostpolder heb: Geen betuttelend gemeentebestuur dat op de rem trapt. Iets meer lef, dat kunnen we in Noordoostpolder wel gebruiken!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen