Tollebekerbrug kampt met problemen

Foto: Maps Google

De Tollebekerbrug (Zuidwesterringweg) bij Tollebeek kampt sinds een week met storingen. Er wordt hard gewerkt aan het oplossen van het probleem, maar dit blijkt tot nu toe niet eenvoudig te zijn. Daarom stellen we als provincie alles in het werk om de doorstroom van zowel het wegverkeer over de brug als het scheepvaartverkeer op de Urkervaart zo min mogelijk te hinderen.

TOLLEBEEK, 03-03-2022 – Woensdag 23 februari bleef de brugklep (het beweegbare deel van de brug) open staan. Het veiligheidsmechanisme van de brug trad in werking omdat er iets niet goed ging in het besturingssysteem van de brug. Het achterhalen van de oorzaak hiervan duurt echter veel langer dan normaal gesproken. Daarom is besloten de brug in principe niet meer te openen, voordat het probleem echt opgelost is.  Op die manier heeft het wegverkeer nl. geen overlast van een brug die te vaak open zou kunnen blijven staan.

Beroepsvaart

Om de beroepsvaart tegemoet te komen is afgesproken dat voor hen op afspraak 1 of 2 keer per dag een brugopening wordt gedaan, waarbij monteurs ter plaatse aanwezig zijn. Zij begeleiden de brugopening en indien nodig kunnen zij direct zorgen dat de brug, als deze hapert, toch weer gesloten wordt. Gemiddeld varen er in deze periode 2- 3 vrachtschepen op dit traject, waarvoor 8-10 brugopeningen per week nodig zijn.

Hoewel we gisteren dachten het probleem echt opgelost te hebben, bleek vandaag dat er toch nog een ander probleem speelt. Er wordt met man en macht gewerkt om dit zo snel mogelijk op te lossen. Het is op dit moment niet mogelijk om een uitspraak te doen over de termijn waarop dit het geval zal zijn.

Communicatie

De weg en vaarweggebruikers houden we sinds vorige week woensdag op de hoogte via de twitterkanalen @flevowegen en @flevovaarwegen en via de speciale sms-dienst van de provincie. Meer informatie over deze sms-waarschuwingsdienst is te vinden op flevowegen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen