Sector in actie om extra vrachtwagenchauffeurs te werven

Foto: parelprojecten.nl

De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in de regio Zwolle kampt met een tekort aan personeel. Dit betekent dat het aanbod van personeel onvoldoende is om de vraag naar arbeid kwantitatief in te kunnen vullen.

ZWOLLE, 02-03-2022 – Dit blijkt uit de meest recente factsheet Arbeidsmarktontwikkelingen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De sector speelt hierop in door met het project  ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl in de regio ‘Instapdagen’ te organiseren die een kijkje geven in de wereld van transport en logistiek. Op 15 maart is er een instapdag met banenmarkt in de het stadion van PEC Zwolle. Onder leiding van Tim Coronel en vlogger en vrachtwagenchauffeur Martijn Kuipers.

Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. In de komende jaren heeft de sector landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 10.000 chauffeurs per jaar. Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen nu de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie.

De wereld van transport en logistiek

Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken.Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

Experience met Tim Coronel, banenmarkt en andere activiteiten
Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten onder begeleiding van Tim Coronel. Tijdens deze avonden krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je meerijden op de vrachtauto, praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met ons in gesprek gaan of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio Amsterdam die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs. Op de banenmarkt zijn onder andere deze werkgevers aanwezig: Cornelissen Groep, Jan Bakker, ST. van den Brink, DHL, Ploeger, Dasko, Randstad, 24/7 Chauffeursdiensten. Een mooie kans dus om misschien een toekomstige werkgever te ontmoeten.

Pak die kans en meld je aan voor de bijeenkomst

Op dinsdagavond 15 maart 2021 zijn wij in de regio. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de bijeenkomst vind je hier: www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

Over ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ is een campagne van sociale partners in de sector transport en Logistiek, TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. Samen willen we zorgen voor extra vrachtwagenchauffeurs om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen. De uitvoering van de campagne is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidingsfonds voor de sector.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen