Speur thuis naar lekjes met een energiemeter

Foto: NMFF

Maandag 17 januari is het Blue Monday. De feestdagen zijn voorbij en de eerste goede voornemens heb je misschien alweer losgelaten. De Britse psycholoog Cliff Arnail analyseerde dat  de derde maandag van januari voor veel mensen de meest deprimerende dag van het jaar is en dus voor velen een dag met veel energielekjes.

FLEVOLAND, 17-06-2022 – Wellicht leuk om die dag energielekjes op te sporen en te gaan verhelpen. Bijvoorbeeld energielekjes in jouw woning. Benieuwd waar bij jou thuis energie onnodig verspild wordt?

Doe mee aan de challenge: ‘’Ontdek je energielekje: ga met een energiemeter op pad en speur naar lekjes’. Welke apparaten gebruiken onverwacht veel stroom? Doe mee: zo verkleinen we onze Flevolandse voetafdruk. Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook.

Ontdek je energielekje: leen energiemeter 

Huurders en woningeigenaren in Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en op Urk kunnen twee weken een energiemeter lenen om thuis op pad te gaan voor deze energie-speurtocht. Lekjes ontdekken levert energiebesparing en financieel voordeel. Doe mee aan deze challenge en boek de energiemeter via: www.energieloketflevoland.nl.

Impact challenge vorige week

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘Check de isolatie van jouw huis of bedrijf met een thermocard’. Honderden Flevolanders uit bijna alle gemeenten deden mee aan deze challenge. Daardoor kunnen zij samen gemiddeld ruim 100.000 kilogram CO2 mee besparen. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we ruim 409 miljoen kilogram CO2.

Eén jaar challenges voor één circulair Flevoland  

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Januari staat in het teken van duurzame energie. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen