Goede voornemens 2022? Ga ontspullen!

Foto: NMFF

De laatste week van 2021 biedt ruimte voor reflectie en goede voornemens. Natuur en Milieufederatie Flevoland roept op: “Goed voornemen: ga ontspullen”.

REGIO, 28-12-2021 – Nu de kerst voorbij is, wordt het tijd om vooruit te kijken naar oud & nieuw. Dit moment biedt bij uitstek de mogelijkheid om te gaan ontspullen. Check in je berging, kasten of zolder of je ongebruikte (kerst)spullen hebt liggen. Doe de spullen weg die je niet blij maken, en bewaar alleen dat wat voor jou essentieel is.

Doe mee: Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl 

Kerstchallenge

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘’Smaakvol en verantwoord kerstdiner? Kies voor duurzame kerstmenu’s’’.

Flevolanders deden enthousiast mee aan de challenge. In één week bespaarden zij daarmee 48.93 kg CO2, in één maand 195.72 kg CO2 en op jaarbasis 2348.64 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we bijna 38 miljoen kg CO2.

Doe mee: 1 jaar, challenges voor 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk.

Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen