Rabobank en Voedselpioniers delen kerstpakketten uit

Foto: Rabobank

De stichting Pioniers van de Toekomst en haar maatschappelijk partner de Rabobank hebben kerstpakketten geschonken aan de stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’.

EMMELOORD, 23-12-2021 – Inge Ezinga, coöperatief directeur van de Rabobank, en Roelfien Wuestenenk, vrijwilliger bij de voedselpioniers, overhandigden de pakketten dinsdag 21 december bij DeelWerk in Emmeloord. De stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ mag daar belangeloos van ruimte gebruikmaken om voedselpakketten samen te stellen voor hun cliënten. Dat zijn mensen die (nog) geen beroep kunnen doen op de Voedselbank, maar wel moeite hebben om rond te komen.

De stichting beschikt over een netwerk van ondernemingen en instellingen waar ze voedsel inzamelen. De 110 pakketten die de voedselpioniers en Rabobank aanboden voor de cliënten van de stichting, vormden een welkome aanvulling voor de feestdagen. Ze bevatten lokaal geproduceerde seizoensgebonden groenten, met een snufje ‘exotische’ ingrediënten. Met de bijgeleverde recepten van Le Mirage en Studio TeGast kon er een feestmaal van worden gemaakt.

Tegen voedselverspilling

“Door goed voedsel in te zamelen dat anders misschien weggegooid zou worden, maakt stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ ook een vuist tegen voedselverspilling. Dat sluit aan bij waar wij als voedselpioniers voor staan”, vertelt Wuestenenk. “Bewustwording creëren op het gebied van voedsel is een van onze hoofddoelstellingen. Dat gaat over duurzaam geproduceerd voedsel, meer plantaardig, seizoensgebonden en uit de regio. En daar hoort het tegengaan van voedselverspilling ook bij.”

Balans in economisch, sociaal en ecologisch opzicht

De Rabobank draagt als maatschappelijk partner van de Pioniers van de Toekomst graag financieel bij aan de kerstpakkettenactie. “Duurzame voeding is één van de thema’s van onze coöperatieve pijler en daar past deze actie bij. Daarnaast is ook het sociale aspect minstens zo belangrijk. De stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ bekommert zich om mensen die buiten de boot dreigen te vallen. Dat is een doelstelling die ons ook raakt, want iedereen willen we de kans geven mee te doen in de samenleving. Uiteindelijk gaat het om de balans in economisch, sociaal en ecologisch opzicht”, aldus Ezinga.

Maatschappelijk partners

Meerdere thema’s waar de pioniers zich op richten, lopen parallel aan de thema’s van de maatschappelijke pijler van de Rabobank. Reden waarom de bank en de stichting Pioniers van de Toekomst hun partnerschapsovereenkomst opnieuw bezegeld hebben met een handtekening. Als maatschappelijk partners trekken ze waar mogelijk samen op in het behalen van hun doelstellingen.

________________________________

[Bij de foto:] Maria Wendels (r), directrice van stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’, neemt de voedselpakketten in ontvangst uit handen van Inge Ezinga (l) en Roelfien Wuestenenk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen