Spreekuur CBR Rijbewijskeuringen in Emmeloord

Foto: pxhere.com

Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig vanaf 75 jaar of bij het halen van een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) of het vernieuwen ervan of om medische redenen.

EMMELOORD, 04-12-2021 – Automobilisten kunnen zich via Regelzorg in Buurthuis De Erven op donderdag 23 december medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend gemaakt worden via RegelZorg:

Gemakkelijk en snel via www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

Voor het laten invullen van een rapport oogarts: www.regelzorg.nl/oogarts of bel.

De Procedure
Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen ervan, indien er sprake is van een noodzakelijke medische gekeurd moet worden.
De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan gekocht worden bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. Deze vragenlijst over de eigen gezondheid moet eerst ingevuld worden en opgestuurd naar het CBR. Als antwoord komt van het CBR het ‘Verslag’ (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kan er een afspraak gemaakt worden voor de keuring.

De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR.  Meer informatie over de procedure is te lezen op de website van RegelZorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen