Mercatus trots op scores duurzaamheid en betaalbaarheid

Factsheet Mercatus
Foto: Aedes

In de Aedes-benchmark, waar de prestaties van woningcorporaties vergeleken worden, springt Mercatus er op het gebied van duurzaamheid en betaalbaarheid bovengemiddeld uit. Dat maakt Mercatus trots. Betaalbaar wonen voor nu en in de toekomst en duurzame keuzes zijn namelijk speerpunten van haar visie Wonen op z’n best.

EMMELOORD, 29-11-2021 – Ton Beurmanjer: “Mooie scores die onze koers bevestigen en tegelijkertijd een stimulans zijn om onze inzet op alle onderdelen van ons werk te continueren”. Mercatus scoort een A (mogelijke scores zijn A, B of C) op het onderdeel duurzaamheid en behoort daarmee tot de landelijke koplopers. Ook op het gebied van betaalbaarheid doet Mercatus het heel goed. De huurprijsstijging is beperkt gebleven tot gemiddeld 2,4%. Dit percentage ligt ver onder het landelijk gemiddelde van 3,2%.

Door vele investeringen in duurzaamheid en de belastingdruk zijn de bedrijfslasten opgelopen. Met een score onder het landelijk gemiddelde is Mercatus tevreden. Huurders geven de dienstverlening van Mercatus gemiddeld een 7.8. Een mooi cijfer, waar Mercatus zich voor in blijft zetten.

De Aedes-benchmark

Aedes is de vereniging van woningcorporaties. Ieder jaar onderzoekt Aedes in de Aedes-benchmark de prestaties van corporaties in vijf prestatievelden, namelijk beschikbaarheid & betaalbaarheid, duurzaamheid, bedrijfslasten, onderhoud & verbetering en het huurdersoordeel.

Dit onderzoek vergelijkt de belangrijkste prestaties en kosten van corporaties met elkaar. Dit jaar deden er 269 woningcorporaties mee. Zij vertegenwoordigen 98 procent van alle corporatiewoningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen