Energietour doet Urk aan

Energietour
Foto: schermafbeelding promofilm

Zet hem alvast in je agenda: de derde aflevering van de Energietour is op donderdag 28 oktober. En laat dat nou ook de start zijn van de Nationale Klimaatweek. De presentatie ligt in handen van Bart Harleman, bijgestaan door studentes Eva en Narjiss. Bekijk hier de promo.

URK, 18-10-2021 – Urk is de eerste gemeente die van het Ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed van de provincie Flevoland gebruikmaakt. Onze Energie Reporter bezoekt het zwembad van Urk om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Maar we beginnen met studenten van Hogeschool Windesheim die ieder een duurzaam idee voor de Duurzame Provincie Challenge pitchen. Ze zijn niet de enige studenten die dit hebben gedaan, op Droom van Nederland, staan alle dromen waar je ook nog eens op stemmen kunt. Een achtergrondreportage laat zien hoe deze studenten tot hun pitches zijn gekomen.

De energietransitie als commerciële kans

Energie Reporter Julia van der Most ontmoet de ondernemers van FlevoBike die de GoLo hebben ontworpen. Aan tafel praten de familie Flantua van Boer Kok en Marco Smit van Horizon Flevoland over duurzaam ondernemen en innovatieve ideeën die bij de transitie passen.

Muzikale break

Mits Mitchell is een Almeerse Nederpop-artiest. Met 32.000 streams bij Spotify, zijn we enorm trots dat hij een nummer bij ons komt performen. Mits is bij het publiek ook bekend via Ally Life.

Wat wil de bewoner 

Nagele wordt ook wel het plattedakendorp genoemd. En juist door die platte daken is er veel ruimte voor zonnecollectoren. Het Flevolandse dorp heeft de ambitie om volledig aardgasvrij te worden. De pilot is gestart en onze Energie Reporter bezoekt het dorp en praat met projectleider Rutger Bergboer van Energiek Nagele. Hoe enthousiasmeer je een heel dorp? Kan dat eigenlijk wel? Aan tafel delen Peter Brouwer van Energie Pioniers Noordoostpolder en Ronald Gouwerok van Centrada hun verhalen over het betrekken van de bewoners en hoe dat wel en niet lukt.

De Energietour is live te volgen via www.energietourflevoland.nl 

De Energietour wordt ondersteund door de provincie Flevoland en de partners van de Flevolandse Energie Agenda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden