Voedselpioniers en Samen Zijn We Er Voor Elkaar werken samen

Foto: PvdT

De Voedselpioniers van de Pioniers van de Toekomst hebben 140 zakken meel en 660 eieren overhandigd aan de stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar.

EMMELOORD, 15-09-2021 – Het meel werd beschikbaar gesteld door de Akker van de Toekomst in Ens, de eieren door een pluimveehouder uit de Noordoostpolder. Een recept voor pannenkoeken en koekjes was bijgevoegd.

Samen Zijn We Er Voor Elkaar

De stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar zet zich sinds 2016 in voor mensen die om wat voor reden dan ook rond moeten komen met een zeer beperkt budget, maar niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. Wekelijks worden meer dan honderd gezinnen voorzien van voornamelijk brood, groente en fruit.

De Voedselpioniers zetten zich graag in voor deze doelgroep: “Het is natuurlijk bijzonder pijnlijk te moeten constateren dat er in onze rijk voorziene polder mensen zijn die niet dagelijks groente en fruit kunnen eten! Daarom doen wij graag een beroep op ondernemers en telers van groente en fruit”.

“We weten dat er veel bedrijven zijn die blijven zitten met overschot, het zogenaamde B-product. Of een product dat anderszins afwijkend is, waardoor het niet in de supermarkt terecht komt maar op de afvalhoop. Wat een verspilling wanneer je weet dat er zoveel mensen heel erg blij zouden zijn met deze producten.”

Donaties

De Voedselpioniers roepen ondernemers op: “Doe mee en doneer een deel van uw product aan deze stichting. De Stichting komt het graag bij u ophalen en is snel tevreden, want ALLES IS WELKOM!”

Voor meer informatie: www.stichtingsamenzijnweervoorelkaar.nl en www.pioniersvandetoekomst.nl

Bij de foto: Roelfien Wuestenenk (l) van de Voedselpioniers overhandigt een pakket aan Maria Wendels van de Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar. ©PvdT

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen