Opening fruitpluktuin bij Vink Fruitboerderij

Appels plukken in de boomgaard
Appels plukken in de boomgaard
Foto: Vink Fruitboerderij

Bij Vink Fruitboerderij aan de Zuiderringweg 13 II te Kraggenburg wordt zaterdag 4 september de start van het fruitplukseizoen gevierd. Dit doen zij door de fruitpluktuin officieel te openen voor publiek.

KRAGGENBURG, 02-09-2021 – De eerste appel wordt geplukt door Peter Lute, bekend van het programma Masterchef en verschillende gerenommeerde restaurants in Amsterdam en omgeving.

Lute is voornemens binnen een aantal jaar een sterrenrestaurant met slaapgelegenheid te openen in een schokbetonschuur in Kraggenburg. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie kwam hij samen met zijn vrouw in Kraggenburg terecht. ‘Wij voelen ons hier helemaal thuis, wij passen in deze omgeving’.

Opening fruitpluktuin

De opening van de fruitpluktuin wordt gevierd met koffie, thee, appelsap en appeltaart voor de aanwezigen. Daarna is de pluktuin elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur geopend. De entree is gratis. De geplukte kilo’s worden afgerekend bij de boerderijwinkel.

‘Genieten’ thema fruitplukweekend

Voor zaterdag 18 en zondag 19 september staat het jaarlijkse fruitplukweekend gepland. Dit weekend staat in het teken van ‘genieten’. Genieten van het fruit plukken in de boomgaard, lekkernijen en een gezellige kleine markt met streekproducten. Ook de boerderijwinkel is rijkelijk gevuld met vers- en streekproducten.

Tijdens het fruitplukweekend zijn de openingstijden: zaterdag 18 september van 10:00 tot 17:00 uur en zondag 19 september van 11:00 tot 16:00 uur. Kom gezellig langs en geniet van wat de natuur brengt.

De plukdagen worden georganiseerd volgens de voorschriften van het RIVM.

Op www.vinkfruitboerderij.nl vind je welke soorten appels en peren er geplukt kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen