In Flevoland neemt het aandeel zonne-energie flink toe

Foto: Energieloket Flevoland

In Flevoland neemt het aandeel zonne-energie flink toe, niet alleen door particulieren maar ook door grote installaties op daken van bedrijven of zonne-parken. In Nederland liggen er al meer dan 26 miljoen panelen op daken. Ook in Flevoland kiezen steeds meer mensen voor panelen op daken. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

Gemiddeld geldt een terugverdientijd van 7 jaar. Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee en dus wekt u 18 jaar lang gratis stroom op. Er is nog een financieel voordeel. U krijgt vergoeding voor de energie die uzelf niet gebruikt. De energie levert u terug aan het net. Voor het klimaat is het ook voordelig. Er komen geen milieuvervuilende stoffen vrij bij het opwekken van zonnestroom.

Gratis zonne-advies

Al vele bewoners hebben gebruik gemaakt van het onafhankelijke gratis zonne-advies van het Energieloket. Heeft u vragen, twijfels of wilt u gewoon meer inzicht over de terugverdientijd en financiering? Neem kontakt op met het energieloket of kom voor een adviesgesprek in uw lokale loket. Kijk op www.energieloketflevoland.nl/contact voor de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen