Chateau Phalaenopsis bij Kwekerij Bernhard Luttelgeest

Phalaenopsis
Foto: Bernhard Orchids

‘Boeren en tuinders pakken uit’ deze zomer. Door heel Nederland zijn er tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Kwekerij Bernhard in Luttelgeest pakt uit met drie ‘chateau’-dagen.

LUTTELGEEST, 29-06-2021 – ‘Boeren en tuinders pakken uit’ is een initiatief van van de gezamenlijke landbouworganisaties LTO Noord, Boert Bewust, ZLTO en Team Agro NL. Kwekerij Bernhard in Luttelgeest houdt op drie donderdagavonden in juli verschillende activiteiten onder de noemer Chateau Phalaenopsis. 

Wijnproeverij en rondleiding

Op donderdagavond 15 juli is er een wijnproeverij in samenwerking met Marloes Becker van Puur24 uit Emmeloord. De wijn die je tijdens deze avond gaat proeven is van het toonaangevende wijnhuis Van Loveren. Dit Zuid-Afrikaanse familiebedrijf produceert een uitgebreide reeks van verschillende soorten wijnen, zoals rode en witte wijn, rosé, mousserende wijnen, dessertwijn en non-alcoholische wijn. De wijnproeverij wordt gecombineerd met een rondleiding door de kas. Meer informatie: https://boerenentuinderspakkenuit.nl/evenement/wijn-proeven-op-chateau-phalaenopsis/.

Florale Fotografie

Op donderdagavond 22 juli is er een workshop Florale Fotografie. Deze professionele workshop wordt gegeven door fotograaf Pim van der Maden en is bedoeld voor iedereen die bloemen en planten fotograferen leuk vindt. Pim van der Maden Fotograaf is een bekende naam in de wereld van de florale fotografie: vele internationale topbloemisten hebben met hem samengewerkt. Deelnemers dienen zelf een fototoestel of mobiele telefoon mee te nemen.

Meer informatie: https://boerenentuinderspakkenuit.nl/evenement/workshop-bloemen-fotograferen-op-chateau-phalaenopsis/

Orchidee schilderen

Op donderdagavond 29 juli kun je je eigen orchidee schilderen. Je wordt ontvangen met koffie/thee en wat lekkers in de orchideeënkwekerij. Daarna mag je in de kwekerij je favoriete Phalaenopsis orchidee uitzoeken om deze te gaan schilderen. Je krijgt professionele stap-voor-stap uitleg van Riek van de Bor van Galerie De Voorst. Zij is een ervaren en gecertificeerd docente in de technieken van Bob Ross en Gary Jenkins. De geschilderde orchidee mag je mee naar huis nemen.

Meer informatie: https://boerenentuinderspakkenuit.nl/evenement/workshop-phalaenopsis-schilderen-op-chateau-phalaenopsis/

Opgeven

De workshops vinden plaats in de orchideeënkwekerij van Kwekerij Bernhard aan de Lindeweg 30-4, Luttelgeest. Aan de workshops zijn kosten verbonden. Opgave van tevoren is noodzakelijk via [email protected]. 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen