Daling aantal leerlingen per docent in Noordoostpolder en op Urk

Foto: pickpik.com

In het hele land is het gemiddeld aantal basisschoolleerlingen per docent gedaald met 1,6 procent. In Noordoostpolder ligt dit op -3,2 procent en op Urk op -4,8 procent.

NOORDOOSTPOLDER/URK, 28-05-2021 – In Flevoland is het gemiddeld aantal leerlingen per basisschoolleraar in vijf jaar met 1,6 procent gedaald. Dit is een minder sterke afname dan het landelijk gemiddelde van -3,2 procent. In Flevoland was de afname het sterkst zichtbaar in de gemeente Urk. Dit en meer blijkt uit het onderzoek van online opleidingsinstituut Laudius naar de leerling-leraarratio, op basis van de meest recente DUO-data.

Volgens de meest recente data geeft een Nederlandse basisschoolleraar les aan gemiddeld 18,1 leerlingen. In Flevoland, ligt dit gemiddelde iets hoger, op 18,5 leerlingen per docent.

Leerling-leraarratio daalt het sterkst op Urk

Binnen de provincie daalde de leerling-leraarratio het sterkst in de gemeente Urk. Het aantal leerlingen per basisschoolleraar nam hier met maar liefst 4,8 procent af. Ook in Zeewolde (-4,1 procent) en Noordoostpolder (-3,2 procent) was er een sterke daling.

Alleen in de gemeente Lelystad steeg het aantal leerlingen per docent. Hier is de druk op leraren toegenomen met 6 procent.

Minste leerlingen in Noordoostpolder

Leraren hebben het het drukst in de gemeente Almere. Hier geven docenten aan gemiddeld 19,5 basisschoolleerlingen les. Ook in de gemeenten Lelystad (19 leerlingen) en Zeewolde (18,8) hebben leraren gemiddeld veel kinderen onder hun hoede. Docenten in de gemeente Noordoostpolder geven aan de minste aantal kinderen les: gemiddeld 15,9.

De leerling-leraarratio per Flevolandse gemeente is te vinden op: www.laudius.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen