Onderhoud aan Espelerweg bij Emmeloord

Foto: Pixabay.com

Provincie Flevoland start in juni 2021 met het onderhoud van een deel van de Espelerweg. De asfaltverharding van de weg vertoont gebreken en moet worden vervangen.

EMMELOORD, 21-05-2021 – Er worden tevens maatregelen genomen om de veiligheid op dit deel van de Espelerweg te vergroten. Het deel Espelerweg N714 tussen Emmeloord en Espel wordt in 2024 aangepakt.

Het traject van de huidige werkzaamheden start net voor het kruispunt Hannie Schaftweg en loopt tot aan de rotonde Banterweg. De weg is tijdens de werkzaamheden deels afgesloten voor het verkeer; het naastgelegen fietspad is wel toegankelijk voor (brom)fietsers.

Planning wegwerkzaamheden Espelerweg

De asfalteringswerkzaamheden worden naar verwachting uitgevoerd tussen 7 juni en 13 augustus 2021. Het werk wordt verdeeld in negen fases die ieder ongeveer een week duren. De exacte data per fase zijn nog niet bekend.

Door de werkzaamheden in fases uit te voeren, probeert Provincie Flevoland de overlast voor aanwonenden zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid zo lang mogelijk te borgen. Per fase wordt een deel van de Espelerweg afgesloten en gelden er omleidingsroutes voor het weg- en landbouwverkeer. Meer informatie over de fasering en omleidingsroutes is te vinden op www.flevowegen.nl.

Werkzaamheden Espelerweg

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • De bovenste asfaltlaag van de weg wordt vervangen en tegelijkertijd wordt een ribbelstrook met glasbollen in de kantstrook van de weg aangelegd. Dit verhoogt de veiligheid op de weg; het geeft bestuurders een waarschuwingssignaal om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen. De kantstrookverruwing met glasbollen wordt aangebracht tussen de rotonde Banterweg en het begin van het 60 km gebied.
  • Op het gedeelte binnen het 60 km gebied worden naast het asfalt grasbetontegels aangebracht om bermschade, bijvoorbeeld door brede landbouwvoertuigen, te voorkomen.
  • Binnen het 60 km gebied worden op de rechte stukken waar geen drempels of kruispunten zitten overrijdbare middenasscheidingen aangebracht.
  • Bij de Kennemerlandlaan wordt de fietsoversteek iets verlegd, waardoor deze door de middengeleider gaat lopen.
  • De lichtmasten in het 60 km gebied worden vervangen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen