Spreekuur CBR Rijbewijskeuringen in Emmeloord

Foto: pxhere.com

Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig vanaf 75 jaar, bij het halen of vernieuwen van een groot rijbewijs (C/D/E) of wanneer om medische redenen een arts bezocht moet worden van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Buurthuis De Erven op maandag 31 mei, maandag 28 juni en maandag 26 juli medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend gemaakt worden via RegelZorg: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

De Procedure

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin vijf maanden voor deze datum met het proces van het verlengen van het rijbewijs, indien een medische keuring vereist is. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan gekocht worden bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

De vragenlijst over gezondheid kan zelf ingevuld worden en opgestuurd naar het CBR. Als antwoord van het CBR komt het verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Vanaf dat moment kan er een afspraak gemaakt worden voor de keuring.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR.  Meer informatie over de procedure is te lezen op de website van Regelzorg.

Coulanceregeling EU voor alle rijbewijshouders

Verloopt het rijbewijs tussen 1 september 2020 t/m 30 juni 2021: het rijbewijs is in de hele EU nog 10 maanden geldig vanaf de einddatum op uw rijbewijs.

De doorlooptijden van het CBR zijn een stuk verbeterd, dus bij tijdige voorbereidingen is het niet nodig gebruik te maken van deze regeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen