Sporthal Vlechttuinen nieuwe testlocatie Urk

Foto:

Sporthal De Vlechttuinen op Urk wordt ingericht als nieuwe teststraat. Vanaf 18 maart kunnen Urkers met klachten zich hier laten testen op corona.

Nadat de mobiele testlocatie bij de haven op 23 januari door brandstichting werd verwoest, is er zorgvuldig gekeken waar een nieuwe geschikte locatie te realiseren zou zijn. Gemeente en GGD hebben zich hiervoor gezamenlijk ingespannen.

Uitgangspunt hierbij was veiligheid en bereikbaarheid. Verschillende locaties zijn in kaart gebracht, maar de sporthal aan De Vlechttuinen kwam hierbij als beste uit de bus.

Inzamelingsactie

Na de brand hebben jongeren in Urk een crowdfundingsactie op touw gezet om geld in te zamelen voor een nieuwe teststraat. Het streefbedrag van 10.000 euro was binnen enkele dagen binnen. Dit bedrag komt ten goede aan de nieuwe GGD-testvoorziening op Urk.

Wethouder Freek Brouwer waardeert dit gebaar bijzonder. “Een prachtig initiatief van de jongeren. Dit laat zien dat het overgrote deel van onze jeugd ook erg ontstemd was over de ongeregeldheden op 23 januari. Dit is een mooi voorbeeld van hoe we samen corona onder controle proberen te krijgen. Met deze nieuwe teststraat op Urk maken we het onze inwoners weer een stuk gemakkelijker zich te laten testen.”

Openingstijden

Donderdag 18 maart is de teststraat geopend en kan men zich op afspraak laten testen. De teststraat is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. De teststraat is te vinden in Sporthal De Vlechttuinen, Vlechttuinen 8, Urk. Indien het rustig is, is het ook mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen voor een test.

Een afspraak maken voor een coronatest

Een afspraak maken voor een coronatest kan op twee manieren: online: via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen