Onderhoud fietspaden Gemaalweg, Nagelerweg en Kamperweg

Foto: Provincie Flevoland

Vanaf medio maart 2021 voert Provincie Flevoland onderhoud uit aan drie fietspaden in de Noordoostpolder. De fietspaden langs de Kamperweg N352, Nagelerweg N716 en Gemaalweg N712 vertonen gebreken en worden daarom deels vervangen en/of hersteld. Naar verwachting is het werk in juni 2021 gereed.

(Brom)fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid.

Fietspad Kamperweg

Het asfalt van het gehele fietspad tussen de fietsoversteek bij de Zwartemeerweg tot aan de carpoolplaats Schokkerringweg/Kamperweg wordt vervangen door duurzaam beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar. Op diverse plekken worden prefab betonplaten gebruikt om bestaande bomen te kunnen behouden.

Fietspad Gemaalweg

Het asfalt vanaf de kruising bij de Lemsterweg tot de fietsoversteek voor de Friese Sluis wordt vervangen door duurzaam beton. Daarnaast worden op het traject vanaf de kruising bij de Lemsterweg tot aan Rutten op verschillende plekken betonplaten gerepareerd die beschadigd zijn. De berm tussen het fietspad en de weg wordt op termijn nog voorzien van nieuwe bomen.

Fietspad Nagelerweg

Het asfalt van het gehele fietspad tussen de fietsoversteek vanaf de kruising bij de Bomenweg tot de bebouwde kom van Emmeloord wordt vervangen door duurzaam beton.

Planning en omleidingsroutes

De werkzaamheden starten naar verwachting in week 12 en eindigen in juni 2021; een exacte start- en einddatum is nog niet bekend. Weggebruikers krijgen te maken met lichte hinder doordat er op de plekken waar gewerkt wordt één rijstrook wordt afgesloten. Het verkeer wordt daar geregeld met verkeerslichten en verkeersregelaars. De fietspaden zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Fietspad Kamperweg

Voor (brom)fietsers zijn omleidingsroutes ingesteld voor het deel Zwartemeerweg tot de Randweg, onder andere via de Enserweg. Voor het traject Randstraat tot aan de carpoolplaats wordt een noodfietspad aangelegd langs de werkvak. Bij de brug Schokkerringweg worden (brom)fietsers veilig langs het werk geleid.

Fietspad Gemaalweg

Voor (brom)fietsers is een omleidingsroute ingesteld via de Lemsterweg. Op het gedeelte Gemaalweg vanaf de Lemsterweg tot aan de fietsoversteek voor de Friese Sluis wordt één rijstrook afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Voor (brom)fietsers wordt een aparte strook ingericht op de afgesloten rijbaan. Via deze strook kunnen (brom)fietsers op de Lemsterweg komen.

Fietspad Nagelerweg

Voor (brom)fietsers is een omleidingsroute ingesteld via de Hannie Schaftweg en Verlengde Gildenweg.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.flevowegen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen