COVID-19-vaccinaties in Emmeloord, Lelystad en Almere

GGD Flevoland heeft nu drie testlocaties. Naast Lelystad en Emmeloord, is er nu ook een locatie geopend in Almere. Almere en Emmeloord zijn op toerbeurt open tot er meer vaccins beschikbaar zijn.

In de sporthal aan de Parkwerf in Almere Haven zijn op maandag 22 februari de eerste vaccinaties tegen corona gezet. 540 personen werkzaam in de zorg worden daar als eerste gevaccineerd. Vanaf donderdag worden de inwoners van 80+ en ouder gevaccineerd.

Locatie Emmeloord in Jansencentrum

Sinds maandag 15 februari wordt er ook gevaccineerd in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Wethouder Marian Uitdewilliggen bracht ter gelegenheid van de opening voor alle medewerkers een bos tulpen mee.

Ze zei: “Gemeente Noordoostpolder biedt graag ruimte aan GGD Flevoland om de vaccinaties aan de inwoners te kunnen geven en ik ben blij dat het Dokter Jansencentrum hiervoor ingezet kan worden.” Dagcoördinator Marit de Ruijter nam de bossen tulpen aan: “We zijn blij een bijdrage te kunnen leveren aan de vaccinatie tegen COVID, en het is fijn dat die inzet gewaardeerd wordt en nu dus zelfs wordt beloond met een prachtige bos tulpen”.

Almere en Emmeloord op toerbeurt open

Vanwege de beschikbaarheid van het vaccins is in de periode dat er gevaccineerd wordt in Almere de locatie in Emmeloord gesloten en vice versa. De vaccinatielocatie in Lelystad is dagelijks geopend.

Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn kan de vaccinatiecapaciteit worden vergroot in Flevoland en kunnen de locaties in Almere en Emmeloord ook gelijktijdig geopend worden. Er wordt dan ook wekelijks gekeken naar de beschikbaarheid en de mogelijkheid om meer mensen te vaccineren. GGD Flevoland is klaar om uit te breiden zodra er vaccins beschikbaar zijn.

Uitnodiging

GGD Flevoland vaccineert inwoners van Flevoland conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen.

Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij ontvangen. Op de dag van de afspraak kunnen mensen uiterlijk een kwartier vóór aanvang van de afspraak naar de vaccinatielocatie komen. Het is niet verstandig om eerder te komen, dit zorgt ervoor dat de wachttijden oplopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen