Lelystad stelt buitendijkse ruimte beschikbaar voor MSNF

Foto: Maps Google

Gemeente Lelystad stelt 3 hectare buitendijkse ontwikkelruimte ter beschikking voor realisatie van de Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland (MSNF).

Lelystad en provincie Flevoland hebben hiertoe en bestuursovereenkomst gesloten. Gemeenten Urk en Noordoostpolder hebben in 2016 al vastgelegd dat hun beschikbare buitendijkse ontwikkelruimte (ieder 5 hectare) volledig wordt benut voor de realisatie van de MSNF.

Het gaat hier om een ‘besluit algemene regels ruimtelijke ordening’ oftewel barro-ruimte. Het Barro voorziet in de juridische borging van het nationaal ruimtelijk beleid. Het bevat regels die de beleidsruimte van andere overheden ten aanzien van de inhoud van ruimtelijke plannen inperken, daar waar nationale belangen dat noodzakelijk maken.

Voor de uitruil van deze buitendijkse ontwikkelruimte is ook een ontheffing van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met de minister van Infrastructuur en Waterstaat nodig. Deze ontheffingsaanvraag wordt ingediend door de provincie Flevoland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen