Rutten breidt in

Met de ingebruikname van het nieuwe MFA Het Klavier komen er in Rutten meerdere zogenoemde inbreidingslocaties vrij voor woningbouw.

In december 2020 is de multifunctionele accommodatie Het Klavier opgeleverd. Hierin hebben onder meer de basisscholen en de dorpshuisfuncties onderdak gekregen. Daarmee hebben de schoolgebouwen en De Stiepe hun functie verloren. De locaties worden vrijgemaakt voor woningbouw.

Parkeerterrein Het Klavier

De voormalige christelijke basisschool wordt als eerste gesloopt. Op deze plaats komt het parkeerterrein voor Het Klavier en de achterliggende sportvelden. Er is in een tijdelijk parkeerterrein (doek met een laag granulaat) voorzien op het grasveld bij de speeltuin aan de Sportweg. Het nieuwe parkeerterrein is naar verwachting eind maart gereed.

Woningbouw

Op de locaties van Buitenom 1 (vm. openbare school) en Buitenom 87 (vm. katholieke school) komen kavels voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Buitenom 1 wordt opgedeeld in 7 kavels en Buitenom 87 in 15, verdeeld over 2 fases van 9 en 6 woningen. Wanneer de schoolgebouwen zijn gesloopt en het bestemmingsplan is gewijzigd komen de kavels in de verkoop.

Appartementencomplex

Op de locatie van De Stiepe aan de Venelaan worden 17 appartementen gerealiseerd, waarvan 6 sociale huurwoningen voor Mercatus. Naar verwachting wordt De Stiepe in de eerste helft van dit jaar gesloopt en wordt in het najaar gestart met de bouw.

Op twee locaties aan de Meerweg waar voorheen een blok van 4 en een blok van 5 woningen stonden, worden 11 rijwoningen gebouwd.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen