Aanhouding voor oproepen tot rellen

Foto: Facebook Politie Noordoostpolder/Urk

Dinsdagmiddag 26 januari heeft politie Noordoostpolder/Urk een 16 jarige jongeman uit Emmeloord aangehouden voor het oproepen tot rellen. Hij zit nu vast. Hij wordt ervan verdacht dat hij via social media opgeroepen heeft om te komen rellen in Emmeloord.

De afgelopen avonden was het rustig in Emmeloord. Daar is de politie trots op en blij mee! ‘Zo houden we ons Emmeloord mooi en veilig’ meldt de politie op haar Facebookpagina. ‘Toch weten we dat er ook in de Noordoostpolder onvrede is over de lockdown en de avondklok. Er gaan op social media ook concrete oproepen rond om te gaan rellen. Het oproepen om te rellen – ook al ga je zelf niet – is strafbaar (met een maximale gevangenisstraf van 5 jaar!). Daarom sporen we degenen op die op social media proberen om hier rellen te veroorzaken’.

De eerste aanhouding gebeurde gistermiddag. Deze jongeman zit nu vast. ‘We sporen ook de andere personen op die hetzelfde doen. Verder werken we natuurlijk hard om op de juiste plekken en tijdstippen in de wijken te zijn om te helpen voorkomen dat er een vlam in de pan slaat’.

Merk je of hoor je dat er oproepen worden gedaan? Meld ze bij de politie (0900-8844 of anoniem 0800-7000). Of via politie.nl => ‘meldingen over rellen’, of via de accounts die je al volgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen