Renovatie hevels Neushoornweg en Schelpenpad bij Kraggenburg gestart

Plaatsen behuizing hevel Neushoornweg Kraggenburg
Plaatsen behuizing hevel Neushoornweg Kraggenburg
Foto: zuiderzeeland.nl

Maandag 18 januari 2021 is Waterschap Zuiderzeeland gestart met de renovatie van de hevels Neushoornweg  en Schelpenpad bij Kraggenburg. Beide hevels staan op de Zwartemeerdijk en zorgen ervoor dat het waterschap, water het gebied in kan laten.

De renovatie is nodig om de werking van de hevels ook in de toekomst te garanderen. De werkzaamheden duren ongeveer zes weken.

efficiënter waterbeheer

Door de automatisering van de waterhevels kan waterbeheer efficiënter. Dit komt doordat de wateraanvoer voor de landbouw in het gebied achter de Zwartemeerdijk beter gestuurd kan worden. Op die manier komt er niet teveel water het gebied in. Dit water hoeven de gemalen dus ook niet uit te pompen. Hierdoor worden energiekosten bespaard.

verschillende werkzaamheden

Tijdens de renovatie worden de complete behuizingen van de hevels vernieuwd. De behuizingen komen op nieuwe funderingen te staan. Beide hevels krijgen een compleet nieuwe besturingskast en -installatie. De vacuüminstallaties worden in eigen beheer gereviseerd door de collega’s van gemaal Buma en Vissering.

aannemer

Aannemersbedrijf Gebr. Van Werven uit Kampen is verantwoordelijk voor het civiele gedeelte van het project. Vlaar Techniek uit Medeblik is verantwoordelijk voor het elektrische gedeelte.

Bron: zuiderzeeland.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen