Orange The World: Poldertoren kleurt oranje

Wethouder Marian Uitdewilligen bracht vanmorgen symbolisch de oranje filters aan.
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Vanaf vandaag kleurt de Poldertoren vijftien avonden oranje. Wethouder Marian Uitdewilligen bracht vanmorgen symbolisch de oranje filters aan.

Wethouder Marian Uitdewilligen: ”Je veilig kunnen voelen, dat gun je iedereen. Met het verlichten van de Poldertoren vragen we samen met de Soroptimisten aandacht voor de aanpak van geweld en uitbuiting van vrouwen en meisjes. Alleen samen kunnen we de spiraal van geweld doorbreken!”

Stop Huiselijk Geweld.nu

Voor de inwoners van de Noordoostpolder en Urk is er Stop Huiselijk Geweld.nu. Hier kan men terecht voor vragen, advies en hulpverlening als er een vermoeden is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling of hier zelf mee te maken heeft. Stop Huiselijk Geweld.nu is te bereiken via telefoonnummer 088 9665232 of per e-mail [email protected].

Meer gebouwen in Nederland oranje verlicht

De Soroptimisten in Nederland vragen aandacht voor dit thema door een groot aantal markante gebouwen van 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens,  in oranje licht te zetten. Oranje is de kleur van de opgaande zon en een teken van hoop voor slachtoffers van lichamelijk en geestelijk geweld.

Naast de Poldertoren in Emmeloord kleurt ook het Provinciehuis in Lelystad oranje. Vorig jaar deden 150 gemeenten mee en de verwachting is dat het er dit jaar meer zijn.

Bron: https://www.noordoostpolder.nl/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden