Mobiele corona-testunit op Urk

Foto: GGD Flevoland

GGD Flevoland biedt met ingang van woensdag 25 november Urkers de mogelijkheid zich te laten testen op corona in een mobiele testunit. De bus staat bij winkelcentrum Urkerhard.

De unit is volledig uitgerust als testlocatie voor corona en wordt op Urk opgesteld op het parkeerterrein bij winkelcentrum Urkerhard. De tests worden uitgevoerd door een testteam van GGD Flevoland, de bus wordt geleverd door GGD GHOR Nederland.

Laat je testen!

Burgemeester Cees van den Bos is blij met de faciliteit van de GGD. “Het is fijn dat we nu op Urk zelf de mogelijkheid hebben om je te laten testen op corona. De GGD kan snel testen – je kunt als je op tijd belt vaak dezelfde dag al terecht – de tests zijn gratis en betrouwbaar.” Hij roept Urkers met klachten dan ook op om zich te laten testen. “Wanneer je klachten hebt die mogelijk wijzen op corona kun je van maandag tot en met zaterdag terecht. Als we ons houden aan de regels krijgen we als Urkers corona samen onder controle.”

Ook wethouder Freek Brouwer onderstreept het belang van de mobiele testunit: “Maak een afspraak om je te laten testen als je denkt corona te hebben of wanneer je in aanraking geweest bent met iemand die positief is getest. Dat kan door te bellen met het landelijke nummer of door zelf een afspraak te maken via de website. En wanneer het rustig is in de bus, kun je soms zelfs zonder afspraak getest worden!”

Een afspraak maken voor een coronatest

De bus staat van maandag tot en met zaterdag op het parkeerterrein bij winkelcentrum Urkerhard en is geopend van 9.00 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.30 uur. Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken:
Online: via www.coronatest.nl
Telefonisch: 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

De bus is toegankelijk vanaf het parkeerterrein. Bezoekers kunnen de auto parkeren op het terrein of hun fiets stallen en lopend naar de bus gaan. De bus is daarnaast goed toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. Afhankelijk van de vraag van de Urkers wordt nader bepaald hoelang de mobiele testunit op Urk zal blijven staan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden