Landschapsbeheer benieuwd naar waterpoelen

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

De afgelopen jaren zijn er in Flevoland veel poelen aangelegd door agrariërs en particulieren. Landschapsbeheer Flevoland wil eigenaren bijstaan met advies over onderhoud.

Poelen zijn belangrijk als leefgebied van kikkers, padden, salamanders, libellen en waterplanten. Willen de poelen interessant voor waterdieren blijven, dan is er jaarlijks onderhoud nodig. 
Landschapsbeheer Flevoland is benieuwd naar de ontwikkelingen en functionaliteit van iedere poel.

Heeft de poel zich naar verwachting ontwikkeld? Levert deze een bijdrage aan de biodiversiteit? Of staat de poel een groot deel van het jaar droog? 
Hoe heeft u de poel onderhouden? Is dat goed te doen of valt dat tegen en is de poel mede daardoor dichtgegroeid?

Om hier inzicht in te krijgen heeft Landschapsbeheer een enquête opgesteld om eigenaren, indien nodig en gewenst, bij te staan in de vorm van advies. Heeft u een poel op uw erf/terrein, dan kunt u helpen door mee te werken aan dit onderzoek door het invullen van deze enquête. De enquête bestaat uit 10 vragen en is te vinden op de website van Landschapsbeheer: www.landschapsbeheerflevoland.nl

Voor vragen of opmerkingen over het onderhoud van uw poel kunt u contact opnemen met Harold Boer via 0320-294939 of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen