CDA, D66 en PvdA willen openbaar toilet in het Centrum van Emmeloord

Toilet
Toilet
Foto: parelprojecten.nl

Het CDA, D66 en de PvdA Noordoostpolder willen in het centrum van Emmeloord een openbare toiletvoorziening. In de raad van 9 november komen zij met een motie die het college de opdracht geeft hier in te investeren. Een motie van D66 en PvdA werd in 2018 aangehouden.

Nu twee jaar later het centrumplan in een finale fase verkeert, wordt deze opnieuw ingediend. Rien van der Velde van de PvdA vindt, dat een dergelijke voorziening in Emmeloord niet mag ontbreken en dat de gemeente hiervoor zorg dient te dragen. Het mag niet zo zijn dat inwoners afhankelijk zijn van goedwillende winkeliers en horeca. Johan Goos van het CDA deelt deze mening en ziet graag dat het college de raad een aantal mogelijkheden voorlegt en dit overlegt met Stichting Centrummanagement Emmeloord.

De toiletvoorziening dient “hufterproof” en onderhoudsvriendelijk te zijn. Dat blijkt uit de wijze waarop andere gemeenten hier op hebben geïnvesteerd. De partijen voelen zich gesterkt in hun opvatting op basis van landelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat een dergelijke voorziening door inwoners als een wenselijke en noodzakelijke voorziening wordt ervaren die niet mag ontbreken in een druk bezocht centrum. ‘Het hoeft verder geen betoog waarom’, zegt Rien van der Velde

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen