Spreekuurnieuws van de bibliotheek op Urk

Bibliotheek Urk
Foto: Maps Google

Nieuw seizoen, nieuwe start. Nadat het een tijdje stil is geweest, begint de bibliotheek op Urk weer met het houden van gratis spreekuren op de maandagmiddag. Sinds enige tijd houdt de bibliotheek spreekuren waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

Over het algemeen is het eerste halfuur gratis en pas als je meer advies nodig hebt, hoef je te betalen. Elke maandagmiddag is er een ander spreekuur.

Eerste maandag van de maand: financieel spreekuur van 14:00-16:00 uur. Hier kun je met al je vragen terecht over bijvoorbeeld het AOW-gat. Wat je staat te wachten als je met pensioen gaat. Wat krijgt men dan en kan men daarmee rondkomen. Of moet er actie ondernomen worden. Heel veel mensen lopen tegen deze vragen aan. Stichting Hulp en Steun wil via dit spreekuur op een laagdrempelige manier advies geven wat het beste is in ieders situatie.

Tweede maandag van de maand: juridisch spreekuur van 17:00-19:00 uur. Hier kun je terecht met alle vragen over officiële documenten voor arbeidsrecht of verkoop van een huis, maar ook bij ontslag. Iemand die met je mee wil kijken zodat het later niet opstroopt vanwege de ‘kleine lettertjes’. Maar ook over conflicten met je buren kun je hier advies krijgen.

Derde maandag van de maand: OV-spreekuur van 14:00-15:30 uur. Je kunt hier terecht met alle vragen over het openbaar vervoer. Hoe je moet reizen met bus en trein. Hoe stippel je een route uit, hoe kun je alvast treinkaartjes thuis reserveren.

Derde maandag van de maand: spreekuur hoogbegaafdheid van 14:00-16:00 uur. Het spreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf. Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht
met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid.

Vierde maandag van de maand: spreekuur nalatenschap van 16:00-17:00 uur. De nalatenschapsmakelaar kan je alles uitleggen over bijvoorbeeld het levenstestament en waar je allemaal aan moet denken. Zelf in de hand hebben dat je alles goed geregeld hebt en je nabestaanden niet met problemen of vragen achterlaten.

Iedereen is van harte welkom in FlevoMeer Bibliotheek Urk. Heb je vragen, dan kun je altijd bellen 088-008 0770.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden