(update) Berner sennen DJ in de race voor ‘leukste hond van Nederland’

Foto: Facebook: ©Brit van den Brink

Berner sennen DJ is in de race voor ‘de leukste hond van Nederland’. Stemmen op deze goeiige reus kan nog tot vrijdag 18 september vóór Ekdom in de Morgen.

DJ is de hond van Brigitta van den Brink. Zij gaan vrijdagochtend samen naar naar de studio in Hilversum, waar Gerard Ekdom en Martin Gaus bekendmaken welke hond de winnaar is uit vijf genomineerde honden.

Brigitta vertelt waarom zij DJ heeft aangemeld: “DJ is speciaal omdat ik met hem langs Hof van Smeden in Emmeloord en Het Kompas op Urk ging. Hij knuffelde hier net mijn dementerende oudoom, maar ook met andere bewoners en verplegend personeel. In de wijk waar ik woon is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook voor deze mensen neemt hij, als we ze tijdens een wandeling tegenkomen, altijd de tijd om lekker te aaien en te knuffelen. Evenals met kinderen die hij met zijn geduldige houding en vriendelijke uiterlijk  aantrekt. Voor mij is DJ een boegbeeld en ik hoop dat meer verzorgingstehuizen toestaan dat er mensen op bezoek komen bij ouderen met hun (goed opgevoede en vriendelijke) hond”.

Stemmen op deze knuffelbeer kan tot vrijdagochtend vroeg. Kijk op radio10.nl/ekdomindemorgen

——————————————————

UPDATE 18/9/’20; 12:00: Wie Ekdom in de morgen heeft gevolgd kent de uitslag. Brigitta laat weten: “Helaas heeft DJ de titel niet weten te bemachtigen. Het ging naar Zazou, een teckel die vorig jaar aangevallen is door een rottweiler, maar nu ondanks een dwarslaesie in een rolstoel nog een fijn leven kan leiden. En nog steeds vertrouwen heeft in andere honden. Vrolijk beestje.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen