Tel mee tijdens het Egelweekend!

Foto: PxHere.com

Het jaarlijkse Egelweekend wordt gehouden op 12 en 13 september 2020. Door middel van de landelijke telling waar iedereen aan mee kan doen worden er waardevolle gegevens verzameld.

De Zoogdiervereniging, Egelwerkgroep en Jaarrond Tuintelling roepen iedereen op om egelwaarnemingen door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt. Deze waarnemingen dragen bij aan onderzoek naar de egel in Nederland.

Tijdens het Jaar van de Egel in 2009 werd de eerste landelijke egeltelling georganiseerd. Vanwege het succes is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Door deze waarnemingen ontstaat er een goed beeld van de verspreiding van egels in Nederland. Waar komen ze voor en waar worden ze niet gemeld? Met de groei van steden en dorpen zijn tuinen steeds belangrijker geworden voor egels en levert een tuintelling waardevolle informatie op.

Uit tellingen sinds 1994 blijkt dat de egelpopulatie matig is afgenomen. De extreme droogtes van de afgelopen zomers kan eveneens problematisch zijn geweest voor een succesvolle voorplanting.

De egel(s) in jouw tuin kan je doorgeven via de Jaarrond Tuintelling. Egels op andere locaties kunnen worden gemeld via waarneming.nl of telmee.nl. Kijk voor meer informatie op de website van het Egelweekend: www.egelwerkgroep.com

Bron: Zoogdiervereniging en Egelwerkgroep

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen