Nazomeren in de tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’ te Espel

De Stekkentuin
De Stekkentuin
Foto: De Stekkentuin

In het kader van het Polder Experience weekend op vrijdag 11 en zaterdag 12 en zondag 13 september zijn belangstellenden welkom in De Stekkentuin en in De Wei, de tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’ aan de Noordermiddenweg te Espel. Beide tuinen zijn totaal verschillend van elkaar.

In De Stekkentuin zijn vele najaarsbloeiers tevinden als asters, anemonen, persicaria’s, siergrassen, zilverkaarsen en heesters zoals rozen, hortensia’s, grootmoeders oorbellen, viburnums enzovoort.  Samenzorgen zij voor veel kleur en geur in de tuin. Op het erf kan rondgestruind worden tussen de vele stekken uit eigen tuin. Er is tevens een kleine schilderijen expositie met onder andere werk van Hennie Dijk-Stel uit Oudwoude en van Ellen Nelis uit Emmeloord. Daarnaast is er klein tuinkeramiek van Anneke Wierda uit Emmeloord.

Liefhebbers van dahlia’s zijn op vrijdag 11 september en zaterdag 12 september tevens welkom bij buurtuin De Wei. Hier staan o.a. 300 dahlia soorten (de één nog mooier dan de ander), aangevuld met honderden kleurrijke gladiolen en vele eenjarigen.

De zeer welkome regen, die half augustus een einde maakte aan de langdurige droogte, heeft er voor gezorgd dat beide tuinen er weer fris, groen en kleurrijk bijstaan.

Uiteraard houden we ons aan de regels van het RIVM en blijven op 1,5 meter van elkaar:
beide tuinen zijn er groot genoeg voor.
** De Stekkentuin is vrijdag – zaterdag – zondag open
** De Wei is op vrijdag – zaterdag open
** Welkom van 10.00 – 17.00 uur
** Er kan corona-proof rond gewandeld worden en op het terras gezeten
** Er wordt entree gevraagd.
** De tuinen zijn niet geschikt voor rolstoelen

Meer informatie: www.destekkentuin.nl
https://www.facebook.com/destekkentuin/
(De buurvrouw heeft helaas geen website).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen