StEP organiseert Polder Experience!

Foto: StEP – Polder Experience 2020

StEP heeft toch een evenement kunnen organiseren voor de inwoners van Noordoostpolder: ‘Polder Experience’. Dit wordt gehouden in het weekend van 11 tot en met 13 september.

StEP heeft gesprekken gevoerd met de gemeente, omdat zij graag iets wil organiseren voor de inwoners van de Noordoostpolder. De gemeente heeft aangegeven dat er zeker mogelijkheden zijn binnen de regels zoals aangekondigd op 1 juli 2020.

Vrijwilligers uit verschillende commissies binnen StEP hebben de koppen bij elkaar gestoken. Dit onder begeleiding van het StE- bestuur en het StEP-kantoor, om te kijken wat zij kunnen organiseren binnen de maatregelen van de 1,5-metersamenleving. Zo is het idee van het Polder Experience weekend ontstaan. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september wil StEP diverse activiteiten gaan organiseren.

Bingo on tour en drive-in bioscoop in Polder Experience

Voor de oudere inwoners van de polder wordt in samenwerking met ZONL een ‘bingo on tour’ langs vier verzorgingshuizen georganiseerd. Op De Deel wordt een drive-in bioscoop gerealiseerd, waar je vanuit je auto naar verschillende films kunt kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Op zaterdag zijn er leuke kinderactiviteiten op het evenemententerrein, waaronder een mega stormbaan. Dit weekend is tevens de kick-off van een Polder Experience routekaart, welke je per auto of fiets langs de highlights van de polder leidt.

Omdat het Polder Experience-weekend wordt georganiseerd op de datum van het Pieperfestival, onderzoekt de organisatie ook de mogelijkheid van het gratis frietje voor de polderbewoners.

De organisatie is op dit moment in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden van het evenement, vervolgens zullen ook de vaste sponsoren van StEP benaderd worden of ze een bijdrage willen leveren. Het programma is onder voorbehoud van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de vergunningen. Deze week komt de nieuwe Facebookpagina online. Blijf op de hoogte via onze social mediakanalen en de krant.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden