Scholingsfonds voor maritieme sector

Foto: Maritiemnederland.com

“Werk jij in de maritieme techniek op Urk? Of ben je een IJsselmeervisser? En wil je een opleiding volgen om nog beter in je werk te worden?” De provincie heeft hiervoor het Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland.

Het doel van het Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland is om de beroepsbevolking blijvend inzetbaar te houden op de Maritiem technische arbeidsmarkt in Noordelijk Flevoland. Ook is het doel om de economische positie van het Maritiem Cluster Urk te versterken.

Dit wordt mogelijk gemaakt door gerichte scholing te stimuleren en toegankelijk te maken door een financiële tegemoetkoming te bieden in de vorm van een tegoedbon. Deze regeling richt zich in het bijzonder op de doelgroep die niet hoger geschoold is dan mbo niveau en woonachtig of werkzaam is in de maritieme sector in Noordelijk Flevoland.

Medewerkers van bedrijven kunnen de gevraagde kennis en vaardigheden op peil houden of brengen. Ook kunnen mensen worden opgeleid voor beroepen waar het bedrijfsleven in de maritieme sector behoefte aan heeft.

Binnen het scholingsfonds is er voor de beroepsvisserij IJsselmeer-Markermeer-IJmeer een extra tegoedbon beschikbaar. Deze tegoedbon maakt het mogelijk voor de beroepsvisserij om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Het scholingsfonds is één van de maatregelen om de kansen op de arbeidsmarkt van de groep beroepsvissers buiten de sector IJsselmeervisserij te vergroten. Voor meer informatie: www.flevoland.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen