Wandel en neem waar met waarnemingen.nl

Natuur herkennen met Obsidentify
Natuur herkennen met Obsidentify
Foto: mhpublicaties.nl

Wandel jij regelmatig in je eigen omgeving en zie je dan planten, vogels of insecten waarvan je de naam niet kent? Dan is waarnemingen.nl iets voor jou!

“Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland en onderdeel van Stichting Natuurinformatie. Waarneming.nl wil iedereen in staat stellen om natuurwaarnemingen op te slaan en te delen via internet, om zo de natuurrijkdom van Nederland en de wereld vast te leggen voor nu en voor de toekomst”, is de missie van waarnemingen.nl.

Waarnemingen.nl wordt steeds populairder. In de eerste vijf maanden van dit jaar is het aantal waarnemingen de vijf miljoen al gepasseerd. Wellicht draagt de huidige crisissituatie daar aan bij. Mensen worden door de maatregelen teruggeworpen op hun directe omgeving en zijn zich bewuster van de noodzaak om te bewegen. Wandelen dus in de natuur dicht bij huis, zien meer en worden nieuwsgierig naar wat ze zien: “Hoe heet dat plantje? Is het een zeldzaamheid?…”

Tegenwoordig gaat bij niemand meer op stap zonder smartphone. Dus is het een logische stap om de antwoorden daarop te zoeken. Er zijn diverse apps die het zoeken makkelijk en leuk maken. En met je waarnemingen kun je ook nog eens een bijdrage leveren aan de natuur. Waarnemingen.nl werkt namelijk samen met onderzoeksorganisaties voor wie de door het publiek aangedragen foto’s met locaties van veel nut kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie op waarneming.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen