Werkzaamheden aan fietspad Biddingringweg

aanleg betonnen fietspad
aanleg betonnen fietspad
Foto: flevowegen.nl

De provincie Flevoland is al geruime tijd bezig met werkzaamheden aan het fietspad langs de Biddingringweg. Eind 2019 zijn de populieren gekapt en na de aanplant van nieuwe bomen in het voorjaar, wordt nu de verharding van het fietspad volledig hersteld.

Het gaat om het deel tussen de (parallelweg) Hanzeweg (N307) en de Elburgerweg (N309). De werkzaamheden starten op 2 juni 2020 en worden op vrijdag 10 juli afgerond

Na enige voorbereidende grondwerkzaamheden begint de aannemer met het uitbreken van het beton van het gedeelte Haringweg – Elburgerweg. Daarna gaat de aannemer verder met het uitbreken vanaf de Hanzeweg. Na het uitbreken van het beton wordt er gewerkt aan de fundering en vervolgens wordt er nieuw beton aangebracht. Ook hier is de volgorde: eerst het gedeelte Haringweg – Elburgerweg en dan vanaf de Hanzeweg naar de Haringweg. Als laatste worden de bermen aangevuld en hersteld.

Omleidingsroute
Tijdens het aanbrengen en uitharden van het beton is het fietspad tussen de Hanzeweg en de Elburgerweg afgesloten voor alle gebruikers. De omleiding loopt door de bebouwde kom van Dronten (de Noord – de Fazantendreef). De woningen en bedrijven langs de Haringweg en de Boudewijnlaan blijven zolang mogelijk bereikbaar vanaf de rotonde de Wissel. Als het deel tussen de rotonde de Wissel en de Haringweg aan de beurt is, zijn deze woningen en bedrijven bereikbaar via de oversteek bij de Elburgerweg en het “toeristische” paadje tussen het fietspad Biddingringweg en de Boudewijnlaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen