Mondkapjes per 1 juni verplicht in OV

Leeuwen Kraggenburg solidair met OV reizigers
Leeuwen Kraggenburg solidair met OV reizigers
Foto: parelprojecten.nl

Tegelijkertijd met het opengaan van de middelbare scholen, worden de mondkapjes in het OV verplicht en gaat de normale dienstregeling weer in. Per 1 juni draagt chauffeur Michel Mentink van TCE Tours uit Emmeloord net als zijn passagiers een mondkapje.

Hij is één van de chauffeurs op de pendelbus, die van Kraggenburg naar Vollenhove heen en weer rijdt, zodat passagiers aansluiting hebben op de bussen richting Emmeloord of Zwolle. De pendelbus rijdt vanwege de afsluiting van de Leemringweg tussen Kraggenburg en Marknesse. Hij rijdt nog tot en met 26 juni. Door de anderhalve meter regel kan maar één op de vier stoelen gebruikt worden. Ook rijdt hij scholieren uit Noordoostpolder naar de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen.

Voor hem wordt het volgende week best spannend. Kunnen alle scholieren, die met de bus naar school willen vervoerd worden? Heeft iedereen een mondkapje? Toch verwacht Mentink niet direct een stormloop op de bus. ‘Omdat ook scholen de anderhalve meter regel moeten handhaven, kunnen niet alle leerlingen tegelijk naar school, dus is er een grotere spreiding voor het vervoer en ik heb ook al gehoord dat een aantal kinderen een elektrische fiets hebben gekregen om naar school te fietsen’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen