Werkzaamheden N719 Leemringweg bij Kraggenburg

Paddentunnel onder de Leemringweg
Paddentunnel onder de Leemringweg
Foto: parelprojecten.nl

Tot en met vrijdag 26  juni 2020 wordt er aan de Leemringweg tussen Kraggenburg en Marknesse gewerkt. Hierdoor is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer en zijn er omleidingsroutes. Er wordt groot onderhoud uitgevoerd waardoor de verkeersveiligheid wordt verbeterd.

De werkzaamheden zijn op 16 maart gestart en worden in drie fasen uitgevoerd.

De weg wordt verbreed zodat deze voldoet aan het huidige standaard profiel van een provinciale weg. De nieuwe breedte van de weg wordt 7,30 meter. De extra ruimte wordt gebruikt om naast de kantstreep (buiten de rijstrook) ribbelstroken en glasbollen aan te brengen. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen.

Het asfalt wordt vervangen. De volledige deklaag (bovenste asfaltlaag) wordt vervangen. Daarnaast wordt op verschillende plekken de onderlaag gerepareerd.

De leuning op de brug over de Enservaart wordt vervangen door een leuning met een zogenaamde voertuigkerende werking.

Jaarlijks vindt in het voorjaar de paddentrek plaats waarbij duizenden padden de Leemringweg oversteken (van noord naar zuid). Om dit te faciliteren worden vier paddentunnels onder de Leemringweg aangelegd. De locaties zijn in samenspraak met Natuurmonumenten bepaald en liggen tussen Leemringweg 22 en de rotonde bij Kraggenburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen