Nieuwe brug over het Drontermeer

Impressie van de vernieuwde N307 Roggebot-Kampen.
Impressie van de vernieuwde N307 Roggebot-Kampen.
Foto: prov. Overijssel

De N307 tussen Roggebot en Kampen wordt vernieuwd met een nieuwe brug over het Drontermeer. De kruising van de N306 en N307 is straks ongelijkvloers.

Het resultaat is een vlotte doorstroming en een veilige situatie op de weg en het water. Het weghalen van de Roggebotsluis is een van de laatste stappen in het waterveiligheidsprogramma waarmee de regio beter wordt beschermd tegen hoog water.

De huidige weg en rotonde bij de Roggebotsluis maken plaats voor 3,5 kilometer nieuwe weg met gescheiden snel en langzaam verkeer. De brug in deze verbinding tussen Flevoland en Overijssel ligt nu nog op de Roggebotsluis. Deze brug hoeft alleen nog open voor scheepvaart hoger dan 7 meter. Het plan is dat de uitvoering van het project N307 Roggebot-Kampen eind 2020 start en eind 2023 afgerond is.

De ontwerpbesluiten voor de N307 Roggebot – Kampen liggen tot en met 27 mei 2020 ter inzage bij de gemeentehuizen van Kampen en Dronten en zijn te lezen op: www.ijsseldeltaprogramma.nl

IJsseldelta Programma

Het weghalen van de Roggebotsluis is één van de laatste stappen in het waterveiligheidsprogramma IJsseldelta. Voor de gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid worden in deze regio maatregelen genomen om de weg N307 te verbeteren, de waterveiligheid te vergroten en bij te dragen aan de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving.

Als de sluis weg is en de vaargeul is aangepast, kan de inlaat in de IJsseldijk open waardoor hoog water vanuit de IJssel het Reevediep instroomt. Het rivierwater stroomt dan deels via het Drontermeer naar het IJsselmeer en de waterstanden in het gebied dalen. Daarmee is het nieuwe watersysteem in werking en is de delta beter beschermd tegen hoge rivierafvoer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen