Thuis op ontdekking in de natuur

Dieren zoeken in de sloot
Dieren zoeken in de sloot
Foto: Marten van Dijl

Tweede Paasdag, traditioneel een dag om er op uit te trekken. De plannen vallen dit jaar mooi in duigen door het coronavirus, dat zich over de wereld verspreidt. Een extra dag vrij ook nog, de verveling kan gemakkelijk toeslaan. Laat dat niet gebeuren en ga thuis op ontdekking naar de wondere wereld van de natuur.

Naturalis heeft hier iets op bedacht. De natuur thuis ontdekken kan via verschillende activiteiten, te vinden op de site van Naturalis. Zo kan je op speurtocht met het gezin in eigen buurt, haal je T-rex Trix in huis met opdrachten en kun je op insectensafari.

Dierenzoeker-app

Wanneer je de smaak te pakken hebt en op expeditie in eigen tuin bent gegaan, kan het zijn dat je dieren tegenkomt die je nog nooit eerder gespot had. Als een echte bioloog wil je natuurlijk de naam achterhalen. Dit kan met de Dierenzoeker-app, die de soort voor je achterhaalt.

Thuismuseum

Zelfs het museum is nog virtueel te bezoeken via Thuismuseum, waarbij je een kijkje krijgt in het museum terwijl er niemand anders aanwezig is. Gluren in de schatkamer van Naturalis – de toren met de 42 miljoen objecten – kan via de topstukken van de collectie en de docu-serie.

Met deze activiteiten hoopt Naturalis iedereen ervan bewust te maken dat je voor een mooie natuurbeleving niet ver van huis hoeft.

Tekst: Naturalis Biodiversity Center (vanaf alinea 2)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen