Wandelaars zoeken de ruimte op in het bos

Foto: Maps Google

De blauwe lucht en stralende zon trekken mensen naar buiten, de natuur in. De vraag is of ze zich daar aan de coronarichtlijnen houden.

“Ja, mensen gedragen zich voorbeeldig!”, reageert boswachter Harco Bergman die de gebruikelijke stromen naar het Kuinderbos ziet trekken. “Natuurlijk hebben mensen tijd nodig om te wennen aan de situatie. Het is ook niet normaal als je niet even een praatje kunt maken, maar we zien dat mensen wel bewust afstand houden.”

Vijftig bosingangen

Wat opvalt is dat de auto’s nu veel meer verspreid staan geparkeerd langs de wegen in het bos. “Mensen hebben dat goed door en anders geven wij het advies wel: ‘Rijd een bospad verder’. We hebben bijna vijftig ingangen in het bos, dus in principe kun je een wandeling maken zonder iemand tegen te komen.”

Voor wie gewend is normaliter naar de ‘Kuinderberg’ of de Veenkuil te gaan, zal verrast zijn wat het Kuinderbos verder nog te bieden heeft. Langs het Schoterpad bijvoorbeeld, liggen diverse ingangen van brede bospaden die door een relatief open bos lopen. Waar de zon vrij spel heeft, maar de wind gekeerd wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden