Pas op voor nepcollectes

Foto: mhpublicaties.nl

De gemeente waarschuwt op haar website voor babbeltrucs en nepcollectanten. Elders in het land in het land halen zij zogenaamd geld op in verband met het coronavirus voor het Rode Kruis.

“Het Rode Kruis doet absoluut niet mee aan deze collecte dus geef niets. Deze signalen hebben we gelukkig nog niet uit onze gemeente, maar wees alert op babbeltrucs. Vraag om legitimatie en doe aangifte”, aldus noordoostpolder.nl

Pas op voor nepcollectes

Door Sam Fish

De goede doelen die de komende weken op de plannen staan om te collecteren komen dus niet langs. Dit geldt voor de goede doelen die stonden ingepland tot aan Pasen. Zij hebben dit besluit zelf genomen.

Amnesty International heeft vorige week donderdag de collecte afgebroken. ReumaNederland, ZOA, Fonds Gehandicaptensport en de Hartstichting volgen die lijn. Zij zullen de komende weken niet komen collecteren.

De afgelopen dagen komen er ook veel berichten bij dat het Rode Kruis zou collecteren voor alle corona-patiënten. Dit is niet echt. Er wordt helemaal niet gecollecteerd, door wie dan ook. Alle collectes die dus langs de deur komen tot Pasen zijn geen echte goede doelen.

Het kan zijn dat ze heel erg officieel overkomen. Twijfel je? Bel dan gewoon de organisatie van wie ze zeggen te zijn. Zij zullen ook laten weten dat de persoon bij jou aan de deur gebruik maakt van deze rot situatie. Geef dus geen geld.

Belangrijke collectes

De jaarlijkse collecte voor de goede doelen is enorm belangrijk. Het is hun grootste inkomstenbron voor het werk dat ze verrichten. Toch vinden ze dat het welzijn van alle mensen in Nederland voorop staat. Daarom hebben ze besloten niet langs de deuren te gaan.

Toch doen ze een oproep aan alle mensen in Nederland. Wil je toch het goede doel steunen dat langs de deuren zou komen? Doe dat dan digitaal. Op die manier kan het goede doel toch nog haar werk doen, maar hoeft er niemand naar buiten. Kijk op de website van het goede doel naar keuze voor alle informatie over online doneren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden